Tértisztítás

A hely megtisztítása

A mágikus rituálét energetikailag tiszta helyen kell végeznünk. Kereshetünk ehhez “szent” helyet, de megtehetjük az otthonunkban is. Az utóbbi a gyakoribb, s ezért felhívom a figyelmedet arra, hogy minden mágikus cselekedet előtt “takarítani” kell. Fizikailag és energetikailag egyaránt.

Biztosan Te is felfigyeltél már arra, hogy bizonyos helyeken jobban, másutt rosszabbul érzed magad. Ez annak köszönhető, hogy a tárgyak számtalan energetikai lenyomatot őriznek, meghatározva ezzel a környezet általános kisugárzását. Ezek a lenyomatok az előzőleg ott tartózkodott emberek gondolatainak és érzéseinek hatására keletkeztek. Ahol például súlyos beteg ember volt, szinte “nehézzé válik” még a levegő is, vagy ahol előzőleg épp veszekedtek, ha bemész, azt érezheted, hogy “vibrál a levegő”. Ilyen körülmények viszont csak megzavarnák a varázslatodat.

Mielőtt tehát nekikezdenél egy rituálénak, végezz tértisztítást. Ez első alkalommal egy alapos fizikai takarítással kezdődik, majd energetikai, a négy elemmel végzett tértisztítással végződik. A további varázslataidnál, – ha a használt helyiség közben nem vagy alig szennyeződött, – elég lehet egy egyszerűbb tisztító rituálé elvégzése is, amikor körbejárod a helyiséget egy gyertyával, füstölővel, kisöpörsz a (csak erre a célra használt) seprűddel, és szentelt / tisztító (Florida Water) vizet szórsz szét a helyiségben. Ezt az egyszerű tisztító eljárást a szabadban is el szoktuk végezni, mielőtt varázsolni kezdenénk.